follower

September 19, 2011

Oh tidak! Rumahku..

Assalamualaikum...
 
Hai semua!! lamenye aku xupdate blog kesayangan aku ni..
hari ni aku letih + mengantok sangat..malam tadi pukul 12 baru sampai KL..
3 hari 2 malam aku di Sabah bah..
tapi sekarang aku xnak la cerita pasal aku kat sabah...
next entry nanti aku akan cerita k..
 
hari ni nak cerita sal rumah aku..
kenapa dengan rumah aku ek?? 

korang nak taw x,minggu lepas rumah aku di naiki air..
air sungai.. senang cite,banjir la...huh!
kejadian to berlaku hari rabu..dan kebetulan hari to aku ambik M/C..
demam la..masa to dalam pukul 5 petang..
dan yang ada kat rumah masa to cuma aku dan adik hamdan..

adik hamdan masa to tengah tido..
air to naik dengan cepat..aku kejutkan adik,bawak dia kat rumah jiran yang tinggi sikit..
pasto angkat barang2 penting..
 
 
kereta jiran pun xsempat nak alih sebab xde orang

aku panik sangat sebab aku sorang je kat rumah..
mak & bapak aku xbalik kerja lagi..
ye la,selama ni rumah ku xpernah kena banjir...
bila first time kena macam ni,mesti la terkejut kan..
 
 
mak aku baru balik dari kerja..


air da surut sikit

 
air to naik sampai paras pinggang aku..
macam2 la jadi..peti sejuk pun sampai nak jatuh..nasib baik sempat angkat..
aku , mak su & anak jiran angkat peti sejuk to letak kat atas katil mak..
bayangkan la,peti sejuk yang besar to kitorang angkat..
memang xleh lupa la time to..

air surut dalam kul 10.30 malam...
dan nasib baik,abg2 sedara & anak2 buah bapak datang tolong angkat barang & tolak air tu keluar.. abeh barang dalam rumah basah..
termasuk la pakaian2 aku yang aku nak bawak hari jumaat ke sabah..
nasib baik,kebanyakan baju aku bergantung..xla terkena sangat..

keesokan harinya aku ambik cuti lagi..
mak & mak su aku pun xkerja sebab nak bersihkan rumah & keringkan semua barang..

 
da macam kedai perabot da aku tengok


sampai da xde tempat nak jemur  


oh tilam..hahaha


my pooh..berjemur di tengah panas..haha
 
*bile ingat2 balik kelakar pun ada..hehehe
alhamdulillah,xde kejadian yang xelok berlaku masa banjir to..
 

5 comments:

Nafisah Ruslan said...

merasa lah rumah kena banjir ek.. tapi mesti susah nak angkat balik semua barang2 tu masuk rumah kan? hehe

Mimie said...

hehehe..yang bawak masuk bukan mimi coz mimi ari jumaat to da xde..family mimi yang susah payah..sampai rumah je ari ahad,da clear da..bagus x? hahaha

ctk said...

waaa...bnjir trok neh...cm kdai lelong barang da..hehehe

Mimie said...

hehe..taw xpe..pnat mngangkat brang2 to.. :)

✿ Myra ✿ said...

uhuhhh...abih keta ngan barang2 lain tenggelam banjir..iskkk